יום ראשון, 7 בדצמבר 2008

מתכוני חנוכה
חנוכה הוא חג של אור והטיגונים שאנו מרבים לטגן הופכים את הבית למקום מריח, לא בזכות הטיגון, אלא בזכות הנרות הריחניים שאנחנו נאלצים להדליק לניטרול הריח.
עוגיות סולת של אריק שרף [מביאה רותי מרמור] רכיבים: 1 ו 3\1 כוסות סולת \ 2 כוסות קמח רגיל\ 2 שקיות אבקת אפיה\ 1 ו 3\1 כוסות מים\ 4\3 כוס שמן\ 100ג"ר מרגרניה\
מלית: 2 כוסות שקדים קצוצים\ 2\1 כפית קינמון\ 2 כפות סוכר\ 4\1 כפית אגוז מוסקט טחון\ 3 כפות שומשום\ סירופ:2 כוסות סוכר\ 1 כוס מים\ כף מיץ לימון
אופן הכנה: לערבב בקערה סולת ,קמח ואבקת אפיה\ להרתיח מים, שמן ומרגרינה ולצקת על החומרים היבשים בקערה וללוש היטב לבצק\ 3\1 מהבצק ישמש לריפוד תבנית אפייה עליו תפוזר תערובת המלית\ לכסות בשאר הבצק את המלית ולזרות עליו שומשום\לחתוך את הבצק למעויינים ולקשט כל מעויין בשקד\ לחמם תנור לחום בינוני ולאפות עד לקבלת גוון זהוב\ לבשל כחצי שעה את הסירופ בסיר גלוי ולצנן לטמפרטורת החדר\לאחר כשעת אפייה להוציא את העוגיות האפויות מהתנור ולצקת עליהן מיד את הסירופ

אין תגובות:

מונה כניסות לאתר