יום חמישי, 11 בדצמבר 2008

לביבות בטטה
1 ק"ג בטטות קלופות ומבושלות\ כף רוטב סויה\ מלח, פלפל לפי הטעם\ חמאה לטיגון
רוטב: מיכל שמנת של פעם\ 2 כפות מיונז\ מלח, פלפל ועירית קצוצה
מועכים את הבטטות ומערבבים עם שאר החומרים\ מטגנים במחבת טפלון במעט חמאה.
את חומרי הרוטב מערבבים ומגישים ליד הלביבות.
**** כדאי לקרא את התגובות כאן כי עדינה הכניסה עוד מתכונים של החברות

10 תגובות:

Marmur Ruthy אמר/ה...

טוב, אני מנסה שוב את עניני התגובות ולא מבינה מה הבעיה אתם

adina אמר/ה...

היי רותי
אני נכנסת בצעד ראשון שלי אל הבלוג שפתחת עבור המועדון. אין ספק שבעידן שלנו דבר זה מאוד נוח וידידותי. ומקוה באמת שכולן יעזו ויכנסו.
טוב, בנתיים אני ממשיכה.
בהצלחה
עדינה

adina אמר/ה...

ועכשיו.
אחרי שהצלחתי להכנס וראיתי שהשד אינו נורא כל כך אז זה מה שנקרא נותנים לחתול לשמור על החלב. למה כי לי לא צריך הרבה כדי שאקח את "הבמה או את המיקרופון" חהחהחה....
יש להניח שאני לא אפסיק סתםםםםםםםםם
*******************
ועכשיו לעניין הפשטידה שעשיתי. למען האמת אני ממציאה דברים בדרך כלל יש את הבסיס אבל לזה אני מוסיפה מה שנראה לי מתאים.
פשטידת קישואים ובצל
החומרים
1-2 בצלים קצוצים
4-5קישואים פרוסים דק
2 כפות מחמאה/חמאה+ כף שמן זית
גבינה מלוחה
גבינה לבנה
שמנת מתוקה/או כל שמנת לבישול אחרת
3 ביצים
כף אבקת מרק בצל - לא הכרחי
2-3 כפות גבינה צהובה או קשקבל או פרמזן
חופן של גרעינים שונים חמניות דלעת שקדים פרוסים ושומשום(מעל האש קולים את הגרעים בזהירות שלא ישרפו
קצת - לא הכרחי
מטגנים את הבצל בבשמן והמחמאה/חמאה
עד שיזהיבו מעט. מוסיפים לזה את הקישואים ונותנים לזה להתבשל ביחד לתוך זה שופכים את השמנת המתוקה. נותנים לכל זה הצטמצם ביחד על אש נמוכה מוסיפים מעט מלח פלפל לבן ואפשר גם שחור גרוס מעט מוסקט ומניחים שיצטנן.
בנתיים בקערה טורפים את הביצים מוסיפים את הגבינות.
מערבבים את כל החומרים ביחד. שופכים לתבנית משומנת.
מפזרים מעל את הגרעינים והקצת מעל
ואופים בחום בינוני.
בודקים בשיפוד עץ עד שיצא נקי.

* בעקרון הכל על בסיס מה שיש בבית ורצוי לעשות את הפשטידה כשנותרו כל מני גבינות שמתיישנות.

adina אמר/ה...

ועששיו לפינת הגאון
מכיוון שכל אחד מאיתנו תמיד יש איזה טיפ או איזה רעיון שאין לה בעייה לספר לכולם אז הינה כמה טיפים שלי.

פינת הגאון
************

1. אם יש כוסברה או בזיליקום שברור לך שלא יהיו בשימוש בזמן הקרוב - מה עושים?
קולפים שום מקצצים מטגנים מעט ומוסיפים את הכוסברה קצוצה את זה שומרים בהקפאה. טוב לדגים ולקציצות.
2. בזיליקום - לפני שיאבד את צבעו וטעמו והאיכות שלו מקצצים אותו גס
מולפים שום מקצצים מטגנים במעט שמן זית מטגנים מעט ומוסיפים את הבזיל. מכניסים לקופסה ומקפיאים. אפשר לרוטב עם עגבניות לספגטי.
3. פיטריות טריות - במקרר עומדות להשחיר להתרכך. מקצצים. עם מעט חמאה/מחמאה/שמן זית עם שום או בלי שום מקפיצים מקררים שומרים. טוב לרוטב שרוצים להכין לספגטי/בלונז/דגים/בלינג'ס. וכו'
שלכם עדינה

adina אמר/ה...

עוגת פירות יבשים ואגוזים (מילמן דליה)
החומרים
1/2 כוס משמש חתוך לקוביות
1/2 כוס שזיפים מגולענים חתוכים
1 כוס צימוקים
1/2 כוס תאנים חתוכים
1/2 כוס חמוציות
1 כוס אגוזי מלך מרוסקים גס
1 כוס אגוזי קשיו מרוסקים גס
1/2 כוס אגוזי פקאן מרוסקים גס
3 ביצים
3 כפות קמח\
מעט שומשום
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
בקערה לערבב את הבים והקמח והסוכר וניל. להוסיף את שאר החומרים ולערבב הייטב עד לקבלת עיסה אחודה. בתבנית מלבנית משומנת ומקומח לצקת את העיסה ולפזר למעלה שומשום (המלית מספיקה לשתי בתניות מלבניות)
להדק הייטה לגוש אחיד
לאפות בחום בינוני 170-150 מעלות כשעה עד שעה וחצי
הערות - בכדי לקבל עיסה אחיד כדאי לערבב את העיסה ביד בכדי שכל התבלינים יספגו אפשר גם להוסיף מעט קינמון

adina אמר/ה...

מרק גרונות הודו (רותי מרמור)
מצרכים
חבילת גרונות הודו קפוא
בצל יבש
שני שיני שום
2 גזרים חתוכים לקוביות
3 מקלות סלרי חתוך לקוביות
דלורית אחת ו/או חתיכת דלעת יפה
1/2 כוס עדשים אדומים
2 קישואים חתוכים לקוביות ולא חייבים
אופן ההכנה
מפשירים ושוטפים היטה את הגרונות
מרתיחים ושופכים את המים הראשונים
מבשלים בסיר לחץ שעה אחרי הרתיחה
למי שאין סיר לחץ מבשלים לפחות שעתיים עד שהבשר רק
מוסיפים את כל הירקות מוסיפים את העדשים הנקיות
בתלינים לפי הטעם האישי\
אצל רותי מתבלים במלח, פלפל גרוס קמצוץ קינמון וחצי כפית כורכום.
כמובן - בתאבון

adina אמר/ה...

מקלות לחם בריאות (מלכה מנצור)
חומרים להכנת הבצק
1 ק"ג קמח רגיל
1 ק"ג קמח מלא
1 כוס זרכי פשטן טחונים
1 כוס סובין
1 כוס שמן זית
4 כפות כמו סוכר (אפשר גם סוכר רגיל)
3 כפות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
כ- 8 כוסות מים פושרים או כמה שנכנס
ביצה אחת למריחה מעל
קצת קימל שומשום זעתר לציפוי
אופן ההכנה
ללוש את כל החומרים לבצק אחיד וחלק ולהניח להתפחה כחצי שעה
קורצים מהבצק חתיכום קטנות ואחידות ומגלגלים אותן למקלות בעובי של סנטימטר וחצי בערך מניחים את המקלות בתבנית שרופדה בנייר אפייה מורחים בביצה ומפזרים שומשום או קצת או קימל או זעתר הכל טעים . אופים בתנור שחומם מראש בחום של 160-17- מעלות עד שיזהיבו (כמות של כ- 90 מקתות לחם.
תהנו

adina אמר/ה...

תבשיל חורפי - מרק ירקות עם חיטה
המרכיבים
1 כוס חיטה מלאה - גריסים שהושרו במים ללילה
1/2 כוס שעועית חומה - כנ"ל
1/2 כוס שעועית לבנה - כנ"ל
4 גזרים בנונים חתוכים לטבעות\
4 בצלים בנונים שלמים מקולפים
1 כרוב לבן בנוני חתוך לרצועות דקות
6-8 שיני שום שלמים
1 כף מרק עוף פרווה או מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות עגבניות מרוסקות או רסק עגבניות
פטרוזיליה וכוסברה
אופן ההכנה
מבשלים את המרכיבים (חוץ מהפטרוזיליה והכוסברה והעגבניות) יחד עם התבלינים + 5 כוסות מים על האש נמוכה כשעתיים וחצי.
מוסיפים את רסק העגבניות והירק וממשיכים לבשל עוד רבע שעה
ערכים תזונתיים למנה
240 קלוריות 20 גרם חלבון 2 גרם שומן
46 גרם פחמימות 600 גרם אשלגן 77 גרם מגניזיום 70 גרם סידן 4.5 גרם ברזל
בתאבון

adina אמר/ה...

בצק שק"ם - כולם מכירים את החתיך הזהואם לא הנה תזכורת
ש- שמנת חמוצה
ק- קמח אוסם חבילה קטנה
מ- מחמאה או מרגרינה
הכל ביחד נוצר בצק ידידותי ואחיד שאיתו אפשר למלא בהרבה דברים מתוק/מלוח מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במקרר כשעה.
*****
הנה מילוי פיקנטי- חלבי
חצילים ופטריות (דליה מילמן)
למלית
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
1 חציל בינוני מקולף וחתוך לקוביות
1 סלסלה פיטריות שמפניון טריות פרוסות (מותר גם מקופסה חתוכות ומסוננות)
1 כף אבקת מרק פיטריות/אפשר גם אבקת מרק בטעם עוף
1/4 כפית מלח ו- 1/4 גכפית פלפל שחור
חלמון מביצה למריחה על הרולדה או מעט חלב.
אופן ההכנה
במחבת גדול מחממים את השמן ומאדים את הבצל והחציל עד לקבלת מרקם זהוב ומרוכך מוסיפים את הפטריות אבקת המרק והתבלינים מערבבים הייטב ומאדים עוד 5 דקות וצננים.
מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח. שמים בקצה 1/3 מכמות המלית מקפלים בקצוות פנימה ומגלגלים לגלילה.
משמנים ומקמחים תבנית אפיה.
מניחים את שלושת הגלילות ומושחים ביצה טרופה מלמעלה מזרים שומשום ואופים כ- 35 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.
***** כאמור אפשר למלא במילוי אחר מתוק כמו שוקולד עם אגוזים קוקוס רחת לקום ועוד ועוד (אם תבקשו נעלה רעיונות למילויים)
פינת הגאון - חותכים למנות וניתן להגיש בארוחה חלבית כמנה ראשונה עם רוטב פטריות חם או כף שמנת

adina אמר/ה...

לביבות גזר ותפוחי עץ (כמובן שזה גם של דליה)
החומרים
4-5 תפוחי עץ גרנד מגורדים גס\
3 גזרים מגורדים גס
1/2 כוס אגוזים טחונים (אפשר גם בלי)
3 ביצים
3-4 כפות קמח
3 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
אופן ההכנה
לערבב בקערה את התפוחי העץ, הגזר, האגוזים, הביצים, הסוכר, הקמח והקינמון עד לקבלת בלילה אחידה לא דלילה ולא קשה ולהשהות כ- 15 דקות
במחבת גדול לחמם שמן לחום גבוהה לקצת בכף מעם ולטגן בשני הצדדים עד לקבלת גוון צהוב
להניח על נייר סופג ולהגיש בצלחת עם בלילת שמנת ומעט דבש או אבקת סוכר
אפשר את פעולת הטיגון להמיר באפיה בתנור בחום בינוני כ- 35 דקות בתבנית משומנת ומקומחת.
*** אז מה את אומרת דליה, מה עדיף????
נשמע טוב בנתיים

מונה כניסות לאתר