יום רביעי, 17 בדצמבר 2008

לחוח [פיתה מחוררת במחבת 26-28 יוצאות 12 פיתות ]
מצרכים: מעט פחות מקילו קמח\ 2 כפות שמרים\ חצי כפית סוכר\ כף שטוחה מלח \ כ 4 כוסות מים+ חצי כוס מים לאחר התפיחה
אופן ההכנה: ללוש את כל החומרים יחד עד שמתקבל בצק ללא גושים, בצק דליל-סמיך\ נותנים לבצק לתפוח ואז בוחשים עם המצקת\ אם יש צורך מוסיפים עוד מים כדי שהבצק יהיה לא דליל מדי ולא סמיך מידי\ יוצקים באמצעות המצקת למחבת טפלון עבה על אש בינונית גבוהה\ את התוצר שמים על מגבת
לאחר כל פיתה יש לקרר את תחתית המחבת תחת מים זורמים
שידרוג הלחוח: לערבב בצלחת ביצים\ להוסיף מלח, פפריקה, זעתר,פלפל שחור...ומה שתבחרו\ לחמם מחבת עם מעט חמאה\ להניח חצי לחוח על המחבת למרוח עליו ביצה\ לקפל לחצי ולטגן
מילויים נוספים: בצל מטוגן, פטריות, סוגי גבינות קשות ועוד.
בכיף ובהנאה מהזלילה אקוע מירה

אין תגובות:

מונה כניסות לאתר